Prima pagină > Literatura.. > Exact de ziua venirii lor

Exact de ziua venirii lor


An Te si Da erau la întâlnire. Intâlnirea zilnică după orarul devoratorilor. Gândurile fiecăruia erau cunoscute şi celorlaţi prin simpla apropiere. Mai erau 2 rotaţii până la sosirea progeniturilor şi începerea testelor.

An considera potrivită planeta acesta pentru testarea ălor mici. Era plină de devoratori care se înmulţiseră peste măsură. Iar experienţa terminării şi a plecării din corp era exact ce trebuia pentru a trece progeniturile de la nivelul 5 la 4.  Acum mii de rotaţii se obţinea nivelului 2 dar, prin decizia Consiliului devoratorii au fost pacificati şi înmulţiţi. Era nevoie de ei, cât de mulţi devoratori, de asta avea nevoie acum Ertu, era în plină expansiune şi cât mai mulţi Kia’au trebuiau să apară. Ei erau singurii capabili să supravieţuiască în spaţiu fără viată. Ei duceau mai departe frontierele Ertu-ului întru gloria noastră eternă. Iar pentru a supravieţui Imensului Gol dintre galaxii aveau nevoie să-şi încarce iaa’tu de energia vitală a devoratorilor. Alte rase erau mai potrivite trecerii la nivele superioare dar pentru 4 cei de aici erau cei mai potriviţi. Bipezi, păroşi si infestaţi de paraziţi, comunicau prin sunete articulate şi prin semne scrise. Aveau o societate care a evoluat foarte repede de-a lungul timpului petrecut aici de An şi din cauza deciziei Consiliului. Un nou mod de a gândi al bipezilor a fost impementat încetul cu încetul, generaţie după generaţie. Conexiunile lor fizice erau extrem de uşor de manipulat, faptul că până la urmă totul se reducea la semnale electrice, de la acţionare la memorare, făcea ca manipulara lor să fie posibilă şi în grupuri mari şi pe suprafete întinse pentru un zarrad de nivel ultim. Fiind o fiinţa atemporala şi aproape imaterială faţă de devoratori aceştia nici nu simţeau influentarea nici nu erau conştienţi de prezenta ei. Era suficient pentru a voi să se întâmple ceva pentru ca mulţimea de indivizi păroşi să simtă o nevoie mai mult sau mai puţin puternică de a face exact acela-şi lucru. Erau ca şi niste furnici care ascultă de comanda reginei fără să comenteze sau să aibă obiecţii.

Te si Da făceau schimb de informaţii, pentru devoratori nu era decât o furtună deasupra oceanului. Trăznete spintecau înaltul cerului şi tunetele se auzeau până la suprafata apei. Lumini tremuratoare şi umbre temătoare marcau o discutie în contradictoriu; Da voia să fie aspru şi sa trieze progeniturile aşa cum se facea acum mii de rotaţii, Te în schimb voia cât de multi să reusească transformarea şi acumularea de energie vitală. An se ţinea departe de discuţia lor, el întotdeauna alegea decizia celui care avea argumentul mai aprope de ce era bine pentru Consiliu. Iar acum se pare că nevoile imediate de expansiune ale Ertu-ului erau mai importante decât dezvoltarea viguroasă prin trierea corectă a progeniturilor. Până la urma sederea lor aici, în acest loc groaznic trebuia cumva să fie rasplatit intr-u viitor mai mult sau mai puţin apropiat.

Primele progenituri intrară în atmosfera globului albastru exact la momentul stabilit. Străbătuseră cale de zeci de terme pentru a-şi termina stadiul de fiinta solidă şi a trece la cel de imaterial şi cu puţin noroc la cel de atemporal. Intrau unul după altul, fără o ordine, în zona gazoasa a planetei şi flacarile îi cuprindeau.  Gheaţa de pe corpurile lor se topea lăsând în urmă dare albe de condens spre admiraţia şi uimirea devoratorilor care urmăreau amuzaţi în ultimele zeci de rotatii fenomenul. Nu întelegeau ei ce se petrece, le considerau pietre căzute din spaţiu. Ce limitaţi puteau fi.. Ei, devoratorii acestei planete vor fi receptaculele în care o progenitura gazoasă se va transforma în kia’au prin chinurile şi zbaterile absorbirii suflului vital. Energia absorbită în acele momente eliberau kia’au din prinsoarea corpului gazos şi cel al gazdei. Apoi kia’au trebuiau să absoarbă cât mai multă energie înainte de a se avânta în adâncul Imensului Gol. Dar asta nu li se permitea să se abată de la regulile pe care An Te si Da aveau grija sa le tină „foarte stricte”. Existenţa lor trebuia să rămână ascunsă devoratorilor,  kia’au trebuiau să controleze total devoratorul ce va fi secătuit şi cauzele stingerii din viată al devoratorului să fie “naturale”.

Te se bucura văzând urmele albe pe cerul albastru. Le pregătise progeniturilor un adevarat festin. Un război, ceva la o scara la care încă nu se gândise nimeni.. sute de milioane de devoratori vor muri în acest război, alte milioane de “cauze naturale” iar numele lui va intra in istoria Ertu-ului ca şi cel mai bun pregătitor al kia’auilor care au întins imperiul în zeci de galaxii.. Iar dupa ce kia’au vor pleca va împinge şi mai departe dezvoltarea devoratorilor care vor deveni si mai multi si mai rapace până ce vor începe un nou razboi…exact de ziua venirii lor.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: