Prima pagină > sfortele armate > Noul nostru MULTIROL

Noul nostru MULTIROL


Dupa dezvaluirile incendiare ca fulgerul globular pozat la Varna ce a aparut pe unul din  blogurile specializate in contaminarea mintilor nestiutorilor cu microbul inzestrarii lui Oprea  Ministerului Apararii Nationale , un mic comentariu a devoalat lumii intregi maretele realizari ale industriei aeronautice de aparare inexistente de la noi.

Cu ingaduinta autorului (adica io) il redau acilea:

„E la secret ca de obicei, atat de secret ca nici noi nu stim ca il avem :)
si ce vedeti voi acolo e dat in spectacol sa faca in ciuda la bulgari ca nu au bani de motorina, darminte de avioane.

Numele lui e F-29 Griphienu’ si e semireactor = juma’ de monoreactor (consuma mai putin) construit pe principiul Lastunului (ala de avea juma de motor de Oltcit)

Produs de top al industriei nationale el este obtinut din combinarea experientei de decenii in folosirea de avioane sovietice/rusesti si dorinta de a avea avioane occidentale. Pe planseta proiectantilor a aparut noul aparat de lupta al ROdeocamdata_in_viataAF prin montarea unui motor inca cu resursa de zbor de Mig 29 (sectionat ca altfel nu a intrat) in fuselajul (second hand) al unui F-16 si atasarea aripilor, a cozii precum si a unui tren de aterizare de Griphen A-B primite gratis de la suedezi.

Responsabil de proiect, proiectantul sef mecanic tinichigiu Dorel Mesterestetot ne explica technologia unica pe plan mondial in asamblare:
– Deci am luat la ciocanu’ de un-kil-juma’ partea de intrados a aripilor sa se potriveasca cu gara din fuselaj, apoi am sudat cu electrod bazic de trii-jumate trenul de aterizare. Apoi am trecut la ciocanul de juma’ de kil pentru finisarea ariplor, a ampenajului si reglarea finala a motorului.

Pentru motor ne explica inginer Vasile Drojderu’ :
– Aveam nevoie de un motor care sa aiba resursa de zbor ramasa macar de 15-20 ore ca sa faca armata receptia, sa fie in numar mare si sa intre in fuselaj. Alegerea logica a fost motorul de pe Mig-urile 29 de la Constanta care aveau cate doua !!! Va dati seama ce economie la bugetul statului? Staul le-a vandut la fier vechi la kg de unde noi le-am cumparat cu juma’ de milion de euro bucata, apoi am facut din fiecare cate doua bucati. Acum avem si de schimb!

Dorind pilotilor viata lunga la sol si multe ore pe simulator si la masa de ping-pong incheiem aici articolul satiric ironico-amuzant.”

Datorita secretului avionului secret nu avem voie sa atasam pozele avionului multirol secret care nu exista. Asadar vom atasa o poza cu parasuta pilotului care ii salveaza viata nelasandu-l sa mearga la zbor cu covorul zburator model 2011 produs in colaborare cu Israel care l-a ciordit de la arabetii din zona Golfului Persanic

cel mai bun prieten al pilotilor militari. .aaa da, covorul zburator!

Anunțuri
 1. 09/08/2011 la 11:01

  Pe fata din imagine o cunosti cumva, sau este o martiana care a invadat Varna ?

 2. 09/08/2011 la 11:06

  Ea saraca e nevinovata in toata faza asta. Intamplarea, ceasu’ negru si pisica 13 au facut ca poza ei de belea sa-mi cada pe retina. Daca ne uitam pe covor e evident ca e zburator, are valurile si e evident ciordit de la arabi ca are semiluna. Pusca semnifica ca calica aviatie foloseste aerul nu numai la sustenatie ci si ca propulsor pentru proiectile. Sutienul nu stiu ce semnifica.. 😦

 3. 09/08/2011 la 11:42

  AESA e privirea a’ la Chucky! Sutienul e husa de protectie la flotoare 🙂 deci avem un model de hidroavion! Armata romana nu a auzit de asemenea dispozitive.

  • 09/08/2011 la 11:44

   Armata romana a auzit, dar nu a vazut la ea prin curte decat biserici cu termopane si Gypane .

 4. 01/11/2012 la 13:10

  Reblogged this on maryus315.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: